woensdag 11 november 2015

O Verão de San Martinho!

Op 11 november vieren ze hier Sint Martinus.. De legende verteld dat een Romeinse krijgsheer een verkleumde bedelaar hielp, door met zijn "zwaard" zijn mantel in twee te scheuren en de helft gaf aan die sukkelaar en plots werd het zowaar zomer (verão!!!Het is hier  deze week  tijdens de dag 24 tot 26 graden  ik was reeds op het strand liggen zonnen..Hier zegt men niet "het is wel mooi weer hé!" maar    iedereen zegt :      "é Verao de SanMartinho"

Wat is er hier zo speciaal:

1.  Er zijn hier geen straatnamen.
2. Geen huisnummers.
3. Ik woon dus in Guerreiros do Rio. that's it. De facteur moet dus eerst vragen in 't caffeetje : ken je den dezen? en waar woont die?
4.Verkeersborden kunnen soms bloembakken worden!5. Er kan soms eens een mens over de straat lopen!(meestal, O Juan: de lokale visser)speciaal voor hem een plakkaat gezet :-)
Mijn wagen is ondertussen Portugees geworden :6:    De meest gesofistikeerde elektriciteitsaansluitingen zijn hier mogelijk!
Op de foto hieronder komt de leiding naar beneden naar een gammel buisje dat op zijn beurt rechtgehouden wordt door een horizontale buis (bevestiging=gesjord) de tweede buis rust enerzijds op een muur en in de midden op een groentebak!   Wat de functie is van de draagbare radio ernaast heb ik nog niet ontdekt!  Merkwaardig maar het staat hier zoal van begin januari zonder omvallen....